Sportinfocentar Livescore

U današnje vrijeme, svi moderni mediji koji prate sportske događaje imaju potrebu objavljivati rezultate sportskih događaja što prije nakon njihovog završetka, ili ako je moguće – u realnom vremenu. Uz to, tu je i potreba da se praktički odmah objavljuju i tablice (te druge statistike) raznih natjecanja, a opseg natjecanja koji zanima korisnike medija sve je veći, pogotovo zahvaljujući sve popularnijoj sportskoj kladionici. Pratiti na tako visokoj razini sportske rezultate prezahtjevno je i preskupo za gotovo sve medije. Zato smo razvili Sportinfocentar.

Sportinfocentar je sustav koji sadrži sportske rezultate uživo (livescore), tablice i razne statisitike sportskih događaja i natjecanja, a mediji raznih profila (web, tiskani mediji, IPTV, TV kuće…) su ga integrirali u svoje sadržaje i to na takav način da je krajnjem korisniku gotovo nevidljivo da se radi o sadržaju koji dolazi „izvana“.

Što sve čini Sportinfocentar?


Rezultati uživo (livescore)
- sustav sadrži informacije o trenutnom rezultatu i statusu (trenutnoj minuti) utakmica za veliki broj natjecanja u svijetu, a za dio njih i detaljnije podatke (strijelci, sastavi, statistika igrača itd.), koje se obnavljaju u realnom vremenu
Rasporedi, tablice, statistike
– za svako natjecanje moguće je doći do podataka o tablici, svim dosadašnjim rezultatima, rasporedu budućih utakmica i svim ostalim podacima relevantnim za natjecanje, negdje i detaljnim statistikama
Usporedba tečajeva
– naš sustav neprestano obnavlja i uspoređuje tečajeve (koeficijente) hrvatskih i svih releventnih svjetskih kladionica

Sustav sadrži gotovo podatke o vrlo velikom broju natjecanja, gotovo o svim onim natjecanjima koja se pojavljuju u ponudi sportskih kladionica, iz niza sportova – od nogometa, košarke, rukometa, hokeja na ledu, vaterpola, odbojke, tenisa, ragbija, baseballa, sve do formule, motociklizma, skijanja, skijaških skokova itd.

Koji mediji koriste Sportinfocentar?

 • Web – sustav može biti izuzetno koristan jer se livescore može integrirati u nekoliko formata (mali prikaz integriran kao okvir u stranicu, veliki preko cijelog ekrana), tu je i mogućnost automatskog ažuriranja tablica u rubrikama, umetanja tablica u vijesti itd. Sustav koriste etablirani portal kao što su “Sportske novosti”, “Dnevnik.hr”, “T-portal”, “Dvoznak.com” itd.
 • Tiskani mediji – mogu automatski ubacivati rezultate, tablicu, detaljne izvještaje (primjericu statistiku košarkaških utakmica) bez gubljenja vremena na unos u borbi sa rokovima za tisak. Sustav koriste “Sportske novosti”.
 • TV kuće – sustav može generirati TV grafiku sa najnovijim rezultatima, ali i obnavljati teletekst stranice. Sustav koristi “Sportska televizija”
 • IPTV – pružatelji usluga IPTVa mogu korisnicima pružiti dodatnu uslugu pregleda livescorea. Sustav je koristio “MaxTV”.
 • Kladionički tjednici – Sustav može biti korišten pri generiranju sadržaja za kladionički tjednik. Korišten je pri izradi u svoje vrijeme najkvalitetnijeg tjednika u Hrvatskoj – “Fortuna sport”.

Web portali

Sportinfocentar sadrži gotove sadržaje koji se mogu lako i brzo integrirati u web stranicu. Livescore servis je moguće prikazati u dva formata. Jedan je kao mali okvir koji se obično integrira u glavnu stranicu (ili neku od podstranica), a može sadržavati rezultate svih utakmica, ili samo rezultate nekog sporta ili natjecanja. Drugi format je veliki prikaz koji se prikazuje kao posebna stranica, a ima više mogućnosti (korisnik može odabrati pojedina natjecanja ili utakmice za koje želi pratiti rezultate, ispod rezultata se ispisuju zadnji strijelci itd.).

U oba formata za svaku je utakmicu moguće otvoriti “pop-up” prozor sa dodatnim informacijama o utakmici (za nogomet strijelci, u nekim utakmicama i sastavi, zamjene i kartoni, za košarku pojedinačna statistika igrača).

Web site može kao dio neke rubrike imati i tablicu neke lige (ili tablice više liga), koje se automatski ažurira. Osim toga, Sportinfocentar ima mogućnost da se trenutna tablica neke lige ili izvještaj sa neke utakmice ubaci direktno u vijest (ne ažurira se, predstavlja stanje u trenutku pisanja vijesti).

I Livescore i tablice je moguće na bilo koji način prilagoditi svakom web siteu – počevši od vizualnog izgleda, preko tehničke izvedbe sve do sadržaja (koja će se natjecanja prikazivati, a koja ne) i funkcionalnosti.

Livescore i tablice našeg sustava koriste eminentni hrvatski web portal kao što su “Sportske novosti”, “Dnevnik.hr” (gol.hr) i “T-portal”, a taj sustav je i podloga za najpopularniji i najopširniji portal o klađenju u cijeloj regiji, dvoznak.com, proizvod naše tvrtke. Podaci iz našeg sustava koriste se kao osnova za najave i prognoze te u opširnoj statističkoj usporedbi ekipa i igrača i usporedbi tečajeva.


IPTV

Naš sustav se može koristiti na raznim IPTV platformama kao aplikacija koja korisnicima pruža uvid u trenutne rezultate, tablice i druge podatke za vrijeme gledanja televizije.
To je prepoznao HT i u suradnji sa našom tvrtkom za potrebe SP 2010 i EP 2012 u nogometu lansirao aplikaciju za svoju platformu MaxTV kroz koju su korisnici imali uvid u trenutne rezultate, sastave, strijelce, tablice, podatke o igračima i druge statistike. Aplikacija je bila vrlo posjećena i dobro prihvaćena od strane korisnika.


Kladionički tjednici

Sportinfocentar se može koristiti kao osnova za izradu kladioničkog tjednika, ima mogućnost generiranja svih vrsta sadržaja koji su potrebni za takvu publikaciju.
Naša tvrtka je izdavala tjednik „Fortuna sport“ (2009. – 2010.), koji je prednjačio po kvaliteti i funkcionalnosti u odnosu na ostale tjednika na hrvatskom tržištu. Sposobni smo napraviti kompletnu uslugu („ključ u ruke“) – osim podataka koji dolaze iz našeg sustava, naša je tvrtka osmislila koncept, uređivala i pripremala za tisak navedeni tjednik.


Tiskani mediji

Sustav se može koristiti i u tiskanim medijima, tako da se razni sadržaji – najčešće „glave“ utakmica (statistika igrača za košarku i rukomet, sastavi i strijelci za nogomet), kao i tablice i druge statistike, mogu automatski ubacivati u pripremi za tisak. Time nestaje potreba za ručnim unosom tih podataka, ne gubi se vrijeme, a urednici i novinari se mogu fokusirati na svoje primarne zadatke, dok su podaci maksimalno točni, ažurni i ubačeni „u sekundi“.
Sustav koristi jedini hrvatski sportski dnevnik, „Sportske novosti“.


TV grafika

Naš sustav može generirati i TV grafiku sa trenutnim rezultatima i tablicama, a ona se može objavljivati za vrijeme trajanja programa, što može biti izuzetno zanimljivo za sve gledatelje koji žele saznati rezultate gledajući trenutni program. Osim toga, naš sustav je u stanju automatski obnavljati i sadržaj teleteksta.
Sustav koristi „Sportska televizija“, jedini sportski program u Hrvatskoj sa nacionalnom koncesijom.


Što čini Sportinfocentar najboljim izborom?

Postoji niz razloga zašto je naše rješenje najbolje za vaš medij, bolje od mogućeg razvoja vlastitog ili korištenje nekog drugog rješenja:

 • Prilagodba sustava “po mjeri” klijenta – vjerojatno i najveća prednost. Naš sustav nije “gotov proizvod”, već smo spremni prilagoditi sustav tako da klijent dobije točno ono što želi od njega, a krajnji korisnik nema dojam da sadržaj dolazi “od treće strane” nego da je integralni dio tog medija. Sustav se može prilagoditi na nekoliko načina:
  • Funkcionalno – dodavanje novih funkcionalnosti sustavu (npr. drukčiji načini prikaza i slično)
  • Vizualno – sadržaj se vizualno prilagođava svakom klijentu
  • Tehnički – sustav je moguće prilagoditi i tehnički kako klijentu najviše odgovara (npr. način dostave podataka i slično)
  • Sadržajno – klijent može birati koje sportove ili natjecanja želi prikazivati (moguće je čak i pratiti natjecanja koja trenutno nemamo u sustavu), a prilagođavati se mogu i nazivlja natjecanja i ekipa
 • Najbrži i najkvalitetniji podaci – u našem sustavu nastojimo osigurati maksimalno kvalitetne i ažurne podatke za sve sportove. Tako u tenisu nastojimo za sve mečeve osim rezultata u trenutnom setu imati i informaciju o serveru te rezultat u trenutnom gemu, dok u košarkaškim i rukometnim utakmicama osim podatka o trenutnoj četvrtini/poluvremenu nastojimo dati i trenutnu minute utakmice.
 • Opšrini podaci – naš sustav se ne zadržava samo na pukim informacijama o rezultatu i statusu utakmice, nego sadrži i opšrine detalje poput sastava i strijelaca za nogometne, statistike igrača za rukometne i košarkaške utakmice itd.
Reference

Par referenci naše Sportinfocentar usluge:

Sportske novosti

Sportske novosti – jedini hrvatski sportski dnevnik na svom web izdanju koristi sve mogućnosti našeg sustava (mali i veliki livescore, tablice), a sustavom se služi i tiskano izdanje. Sustav je u pogonu od 2008.

Dnevnik.hr

Dnevnik.hr – jedan od naših najpopularnijih portala, točnije njihova sportska rubrika (gol.hr), koristi naš livescore i tablice, počevši od 2010.

T-Portal

T-Portal – eminetni hrvatski portal koristi naš livescore, tablice u vijestima i rubrikama od 2011.

Dvoznak.com

Dvoznak.com – Najpopularniji site o klađenju u regiji, pokrenut od naše tvrtke 2011., crpi veliki broj podataka i sadržaja iz našeg sustava

MaxTV

MaxTV – na IPTV platformi MaxTV podatke smo dostavljali podatke za posebnu aplikacije SP 2010 i EURO 2012

Fortuna

Fortuna – Za hrvatsku kladionicu radili smo kompletnu produkciju kladioničkog tjednika 2009.-2010.

Sportska televizija

Sportska televizija – Za jedinu hrvatsku sportsku televiziju sa nacionalnom koncesijom počeli smo raditi TV grafiku sa livescoreom i tablicama od Olimpijade London 2012.

index.hr

index.hr – Najpopularniji hrvatski portal koristi naš livescore i tablice od 2012
Korisni linkovi